Mat på tur

____________________________________________________________________

Her vil jeg dele noen av mine tips med tanke på proviant og matlaging på tur, enten det er fanget i naturen, drasset med i sekken, skal lages på bål eller på primus.

____________________________________________________________________

Tørket kjøtt: 


____________________________________________________________________
Toro "gryte-stappe"

Poser fra Toro er ofte et lett valg på tur. Tar liten plass, veier lite og inneholder ofte gode mengder salt man mister etter en dag med svetting og kraftig med kcal pr. pose. Dette er ikke akkurat vanskelig å tenke seg til selv, men personlig har jeg funnet at å kombinere flere er et godt alternativ. Tilsett enkelt og greit en halv pose potetmos helt i slutten av koketiden og du får en fyldigere, mer mettende og enda kraftigere kost. Perfekt om man vil ha mer mat ut av gryten om man er to, eller vil ha nok rester igjen til en god frokost å varme opp neste morgen. Pass bare på å røre som om livet står på spill når man tilsetter pulveret. Klumper som pokker om man er for treig.

(Husk også at å steke kjøttdeigen godt og lenge hjemme for så å ta med i en liten pose er et smart valg. Alt vann og fuktighet fordamper og man sparer vekt samtidig som sammenpresset kjøttdeig tar mye mindre plass enn en hel pakke med embalasje).


2 kommentarer: