Produkttester

___________________________________________________________________

Her legger jeg ut mine erfaringer fra diverse utstyr jeg har testet. Er det noe jeg ikke legger ut, men som jeg kanskje eier, er det bare å spør om noen ønsker å høre hva jeg mener om det.
___________________________________________________________________

Vinter:

 • Paris Expedition Pulk
 • Åsnes Nansen (fjellski): Kommer snart!
 • Helsport Fjellheimen X-trem Camp 2: Kommer snart!
 • Helsport Tempelfjorden: Kommer i vinter!
 • Fjellreven Tur jakke og bukse: Kommer i vinter!

Sommer/høst/vår:

 • Helsport Ringstind light 2: Kommer til sommeren!
 • Hilleberg Tarp 10 UL: Kommer til sommeren!
 • Norrøna Forelhogna Paclite (Gore-Tex jakke): Kommer snart!
 • Fjellreven Vidda Pro bukse: Kommer snart!

Generelt friluftsliv:

3 kommentarer:

 1. Ser frem til et review på Fjellheimen X-trem teltet ditt. Skal ha meg helårstelt snart og valget står mellom dette i 3 manns versjonen og Svalbard. Jeg regner med at Svalbard også var med i din vurdering når du kjøpte? Hadde isåfall vært fint å få med hvorfor du landet på fjellheimen teltet også :)

  *Popper popcorn og venter ;)*

  SvarSlett
 2. Ikke sikker på når jeg får skrevet det, men hvorfor jeg valgte fjellheimen kan jeg ta kort nå ;)

  1. Vekt og størrelse. Jeg trengte ikke større enn 2 mannstelt når ytterteltet er så digert som det er på fjellheimen. nesten 1kg forskjell i vekt også. For din del om du skal ha 3 personers utgaven av fjellheimen er jo vektforskjellen litt mindre.. altså 0,5kg..

  2. Svalbard er en kombi av tunnel og kuppel konstruksjon. Kuppel delen er mer herk å sette opp der et rent tunnel telt er enormt raskt og enkelt å sette opp alene selv i mye vind. Er man alltid to er jo ikke dette noe problem.

  Kuppeltelt tåler jo vanligvis mer vind fra alle rettninger der tunnel må stå med enden mot vinden, men med de mange bardunene i alle rettninger inkludert midt på senterduken har ikke jeg hatt problemer i fjellheimen om vinden snur på natten. Svalbard tåler nok mer snå på toppen av hovedteltet(kuppel delen) enn fjellheimen, men det har snødd ganske enorme megnder over natten og all snø utenom et tynt lag sklir av teltet uansett for min del ;) Ellers har jo begge teltene samme stoff, stenger, ventiler osv osv så det kommer vel ned til preferanse..

  SvarSlett
 3. Takk for en liten evaluering! Jeg har tidligere kun hatt tunell-telt, og har egentlig bare lyst til å prøve noe annet. Jeg heller nok mer mot svalbard, men som du sier, det er noe ekstra vekt og et fjellheimen telt kommer man seg unna med på sommertid også, mens et svalbard blir litt overkill. Alternativet mitt da blir isåfall bare et billig-telt fra f.eks Jula i kombinasjon med en tarp på sommerstid og heller bruke svalbard som et rent vintertelt

  SvarSlett