mandag 14. mai 2012

Dagsturområde nær Kristiansand

Personlig er jeg av typen som styrer bort fra stier, DNT ruter og folk når jeg går i naturen. Følelsen av å være alene og adskilt fra mennesker er en spesiell opplevelse. Dette fører til at jeg også til korte dagsturer i nærområdet leter etter de mest folketomme områdene.

For tiden studerer jeg i Kristiansand og kjenner jeg styrer unna områder som Baneheia og Jegersberg. I stede har jeg funnet et nydelig område en kort kjøretur unna, rett ved Birkeland. Homslia, Dugeheia og Dalefjella byr på masse nydelige turer både på og utenfor sti, men med veldig lite folk. på hverdager er det så å si ingen å se. Den flotte Digeelva er nydelig å traske langs, og fisken biter på kroken på en god dag. Med furu og gran i store mengder er bålet lett i alt slags vær. Kan på det varmeste anbefale området til dagsturer eller en overnatting med veldig korte strekk å gå hver dag.

Nettleseren din støtter ikke visning av iframe. <a href="http://kart.statkart.no/adaptive2/default_embed.aspx?id=FEKOfW1Ll9eR3dA" target="_blank">Du kan se innholdet i rammen her</a>
På kartet er det snakk om hele området mellom Birkeland, Myrvang, Vassbotn og Dalane. 

4 kommentarer:

 1. Det er herlig å finne slike nærturområder hvor man kan være litt mer for seg selv :)

  SvarSlett
 2. Er det ja, greit me små avbrekk fra en hektisk hverdag :)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Hei :-) jeg har planer om å dra på min første telttur alene. Har planer om å dra til sørlandet, siden kjangsen for sol er størst der. Ikke kjent i området overhodet, og ønsker ikke å bo på campingplass siden jeg trives best i naturen alene. Så lurer igrunnen på om du kansje kan gi meg tips om en fin plass? :-)
  Mvh Katrine

  SvarSlett